Διαχείριση Χρώματος

Έλεγχος της χρωματικής πληροφορίας

Color Management

Η διαχείριση χρώματος αποτελεί τη βασικότερη πτυχή της ψηφιακής εικόνας σε όλα τα στάδια της αναπαραγωγής της. Βοηθά τον χρήστη στον έλεγχο της ψηφιακής πληροφορίας από την επεξεργασία έως την εκτύπωση.

Φώς και αντίληψη χρώματος

Διαχείριση χρώματος, είναι η διαδικασία μέτρησης και αναπαραγωγής των χρωμάτων σε διαφορετικές συσκευές. Πρωταρχικός στόχος είναι ο έλεγχος της χρωματικής πληροφορίας και η σωστή μετάδοση στα ψηφιακά μέσα. Αυτό που βλέπω στην οθόνη μου (monitor calibration ) να πάρω και στην εκτύπωση σε όλα τα υλικά και σε διαφορετικούς εκτυπωτές (printer calibration).

Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με τις καλύτερες Hardware Calibration οθόνες της αγοράς και χρησιμοποιούμε custom icc profiles σε όλα τα υλικά, για όλες τις μεθόδους εκτύπωσης (C-type / Giclee / Large Format / Digital offset).

Βασική χρωμομετρία

Δημιουργία monitor και printer ICC Profile

Παρακάτω, θα βρείτε τα ICC Profile της Prolab για όλους τους εκτυπωτές και τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Τα ICC Profiles παρέχονται για soft proof στο Photoshop και για να βοηθήσουν να επιλέξετε το υλικό και την τεχνολογία εκτύπωσης που θα αποτυπώσει καλύτερα το εκάστοτε έργο σας.

Παρακαλούμε μην αποθηκεύεται τα αρχεία σας με το profile που επιλέξατε, για να μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες χρωματικές και τονικές διορθώσεις. Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με την διαχείριση χρώματος, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Image

ICC Profiles

Οδηγίες Εγκατάστασης

1

Επιλογή ICC Profile

Επιλέξτε απο την λίστα και κατεβάστε το profile στον υπολογιστή σας.


2

Εγκατάσταση ICC Profile

Windows: Αντιγράψτε το profile στο WINDOWS/System32/spool/drivers/color


Mac: Αντιγράψτε το profile στο Library/Application Support/Adobe/Color/Profiles/Recommended Εναλλακτικά, αντιγράψτε στο Users/username/Library/ColorSynk/Profiles